Şcolile şi grădiniţele, ÎNCHISE în Capitală, Ilfov, Constanţa şi Tulcea, luni şi marţi. Măsura ar putea fi extinsă

Şcolile şi grădiniţele, ÎNCHISE în Capitală, Ilfov, Constanţa şi Tulcea, luni şi marţi. Măsura ar putea fi extinsă
Şcolile şi grădiniţele, ÎNCHISE în Capitală, Ilfov, Constanţa şi Tulcea, luni şi marţi. Măsura ar putea fi extinsă

07 Ian 2017,

49 Vizualizari

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că luni și marți nu vor fi deschise școlile și grădinițele în București şi judeţul Ilfov, din cauza condițiilor meteo, măsura putând fi extinsă şi pe parcursul zilei de miercuri dacă se menţine vremea geroasă. ANM a anunţat COD GALBEN de ger pe 7, 8 şi 9 ianuarie, temperaturile fiind de până la minus 25 de grade Celsius în timpul nopţii. 

„In urma consultarilor pe care le-am avut cu ministrul Educatiei, cu inspectorul sef scolar de pe municipiul Bucuresti, cu cativa directori de scoli si cu primarii de sectoare am decis ca luni si marti sa nu fie deschise gradinitele, cresele, scolile si liceele din Capitala, deoarece informatiile pe care le-am primit de la specialistii in meteorologie arata faptul ca luni, marti si chiar miercuri dimineata va fi in Bucuresti ger naprasnic, in jur de minus 20 de grade. Exista pericol pentru copii, profesori, parinti, pericol de imbolnaviri, de accidente. Urmeaza sa tin legatura cu ministrul Educatiei, inspectorul sef scolar din Bucuresti si cu directorii de scoli sa vedem daca se poate incepe scoala de miercuri sau chiar de joi, cand este prima zi in care vremea se va imbunatati in Capitala”, a declarat, vineri seară, primarul general Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a anunţat că a vorbit şi cu prefectul de Ilfov, care a decis, de asemenea, ca şcolile, creşele şi grădiniţele să fie închise luni şi marţi.Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare județene să monitorizeze situația unităților de învățământ din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate, anunţă ministerul.

Până sâmbătă, hotărâri în acest sens au fost luate în Capitală și în județul Ilfov, unde autorităţile locale împreună cu inspectoratele școlare au stabilit suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ în zilele de luni, 9 ianuarie și marți, 10 ianuarie.

Județele Constanța și Tulcea au anunțat că vor aplica la nivelul județelor măsura de închidere a școlilor.

Top
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
Copyright © 2017 Starjunior. Toate drepturile rezervate.